Troostmuzikant is een collectief van beroepsmuzikanten die troost bieden door middel van muziek. Hoe gaat dit in z’n werk?

 

1. Terugbelverzoek → binnen 24u antwoord

Plaats een terugbelverzoek via onze website. Troostmuzikant neemt zo snel mogelijk telefonisch contact met u op. In elk geval binnen 24 uur, doorgaans een stuk sneller.

 

 

2. Uw muzikale wens in kaart

Geef aan wat uw muzikale wensen zijn. Troostmuzikant bekijkt wat daarvan haalbaar is. Het huidige repertoire omvat vrijwel alle pop, jazz, country, rock en folk. Ook muziek uit de christelijke traditie is voor ons bekend. 

U kunt kiezen voor begeleiding in samenzang, luistermuziek of voor een combinatie van deze twee. Beluister hier enkele voorbeelden.

 

 

3. Offerte 

U ontvangt een offerte per mail. Wanneer hiervoor akkoord is gegeven per mail, gaan we samen aan de slag.

 

 

4. Wij helpen u kiezen

Hoe heet dat ene liedje ook al weer? Mijn oma zong vroeger altijd een Oud-Hollands liedje, maar ik weet niet meer hoe het ging. Welke jazzmuziek is passend bij een herdenking? Troostmuzikant helpt bij de muziekkeuze. We denken met u mee en doen graag passende suggesties.

 

 

5. Bandsamenstelling

Afhankelijk van de wensen, het budget en de beschikbaarheid van muzikanten, besluiten we samen over de definitieve bandsamenstelling.

 

 

6. Muzikale voorbereiding

De muzikanten van Troostmuzikant bereiden zich samen voor. Ze repeteren samen de muziek en maken prachtige arrangementen. Een gemiddelde voorbereiding kost zo’n 3 uur.

 

 

7. Ontzorgen in techniek

Troostmuzikant verzorgt zijn eigen techniek, die nodig is om livemuziek te kunnen brengen. We beschikken over hoge kwaliteit audio-apparatuur, die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. 

 

 

8. Uitvoering 

De muzikanten van Troostmuzikant zijn minimaal een uur van tevoren aanwezig. Tijdens de uitvoering van de liederen zijn ze zich bewust van wat er gaande is. Ter plekke kan de dynamiek of de lengte van een lied aangepast worden.

 

 

9. Contact na afloop

Na afloop hebben we contact om na te praten en terug te blikken op het (muzikale) moment.