Dat ene liedje op de radio dat je weer terugbrengt die vakantie waarin je met je ouders in Frankrijk was. Of die popsong die je herinnert aan je eerste liefde. Dat versje dat je altijd in de keuken van oma zong. Muziek geeft ons blijvende herinneringen.

 

Muziek geeft ons blijvende herinneringen 

 

Erwin, oprichter van Troostmuzikant: ‘Ik herinner me nog heel goed de zondagmiddagen als kind, waarbij ik mezelf verstopte in de muffe gordijnen van de woonkamer. Op de achtergrond klonken de klanken van een country verzamel-cd. Het gevoel van geborgenheid en veiligheid dat ik hier aan over heb gehouden, zijn voor mij het levende bewijs dat muziek onlosmakelijk verbonden is aan mooie herinneringen in het brein.

 

De afgelopen jaren heb ik als muzikant mogen spelen op afscheidsdiensten van mensen, dichtbij en wat verder weg. Het afscheid van een jonge vrouw, waarbij ze onder tokkelend gitaargeluid en luid vogelgezang ter aarde werd gelegd, heeft op mij een diepe indruk gemaakt.

 

Dat wil ik ook anderen geven, een blijvende herinnering aan dat ene liedje dat troost bood in een moeilijke tijd.’ 

 

Dat wil ik ook anderen geven,

dat ene liedje dat troost bood in een moeilijke tijd

 

 

Elke muzikant van Troostmuzikant heeft zijn of haar eigen verhaal en herinnering. Wat hen bindt, is de liefde voor muziek. Dat willen zij graag met u delen.